Trainingen & Masterclass

 

Motivatie en kennis van zaken leiden tot meer plezier in het werk en betere verkoopresultaten. Daarvoor legt Cheese of Course de basis met goed doordachte opleidingen en trainingen: to-the-point en praktijkgericht. Doelgroepen: van beginner tot vergevorderd; van personeel in de bediening tot manager.

 

Basiscursus
De basiscursus (drie tot vijf dagdelen) is bestemd voor personen die zich een algemene basiskennis eigen willen maken van kaas, kaasbereiding, kaassoorten, snijden, kaaspresentatie en diverse andere aspecten.

 

Verdiepingscursus
De verdiepingscursus (een of twee dagdelen) is geschikt voor ervaren kaasspecialisten die zich specifieke kennis eigen willen maken van de in Nederland verkrijgbare kaassoorten.

 

Masterclass 

 (under construction)


Altijd maatwerk
Uw omstandigheden zijn anders dan die van uw concurrent. De opleidingen en trainingen die Cheese of Course verzorgt zijn dan ook 100% maatwerk, afgestemd op uw eigen manier van werken. Oefensituaties houden verband met de dagelijkse praktijk. Het cursusmateriaal wordt desgewenst in uw eigen huisstijl opgemaakt.

 

De cursussen kunnen zowel online, hybride als fysiek georganiseerd worden


Basiscursus

 

De basiscursus (drie tot vijf dagdelen) van Cheese of Course is bestemd voor personen die zich een algemene basiskennis eigen willen maken van kaas, kaasbereiding, kaassoorten, snijden, kaaspresentatie en diverse andere aspecten.

 

Onderwerpen

·       Melksoorten en korte behandeling van het kaasproces

·       Soorten kaas

·       Vetgehalte

·       Gezondheidsaspecten zoals lactose intolerantie, gluten e.d.

·       Kwaliteitsaspecten

·       HACCP en werkwijze

·       Snijden van de diverse kaassoorten

·       Presentatie wijzen

·       Nieuwe wettelijke bepalingen, voorschriften en benamingen

 

 

Verdiepingscursus

 

De verdiepingscursus (een of twee dagdelen) van Cheese of Course is geschikt voor ervaren kaasspecialisten die zich specifieke kennis eigen willen maken van de in Nederland verkrijgbare kaassoorten: harde- en halfharde kaas, verse kaas, witte korstkaas, rode korstkaas, blauwaderkaas, geitenkaas en schapenkaas.

Deelnemers van de verdiepingscursus leren de ‘families’ onderscheiden waaruit een bepaalde kaassoort bestaat. Verder komen eigenschappen, toepassing en presentatie van de kaassoort uitgebreid aan de orde.

 
Cursusmateriaal
Cheese of Course verstrekt elke cursist per soort kaas een hand-out van 36-56 pagina’s. Hierin zijn alle onderverdelingen / families opgenomen met tevens een productblad van de belangrijkste soorten en/of merken. Het boekwerkje is een mix van pagina’s in zwart-wit en kleur.

 

Masterclass

 (under construction)

Bier & Kaas

Bier-kaas pairings maken is een feestje…maar vooral leerzaam en lekker!

 

Wijn & Kaas

Klassieke combi’s maar ook verrassende pairings worden professioneel en gepassioneerd in passende setting door u beleefd.

 

Spreker op uw event over alles wat met kaas te maken heeft.

Er zijn zoveel bruggetjes naar kaas te maken.. ik kan ervoor zorgen dat uw boodschap in mijn verhaal altijd weer leidt naar KAAS! 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn